Hírek

2008.03.26. 13:55

Jogszolgáltatási nap a kisebbségeknek

A jogaikról, jogorvoslati lehetőségekről tájékoztatták a kisebbségek képviselőit Kaposváron

BAMA

A kisebbségekhez tartozók, a hátrányos helyzetűek nem ismerik a jogaikat, nem tudják kihez kell fordulniuk, ha valamilyen jogsérelem éri őket - összegezte a tapasztalatokat Filebics Magdolna egy szerdán Kaposváron, kisebbségi szervezetek képviselőinek részvételével tartott rendezvényen.

A Jogszolgáltatási napot szervező Esélyek Háza vezetője hangsúlyozta: céljuk a jogsérelmek és diszkriminációs ügyek felismerésének előmozdítása, a jogorvoslati lehetőségek minél szélesebb körű megismertetése, és igénybevételének eredményesebb alkalmazása.

A meghívottak - cigány kisebbségi önkormányzatok, roma civil szervezetek, nemzeti kisebbségek képviselői, intézményvezetők, családsegítők - valamennyien közvetlenül vagy közvetetten érintettek az ilyen ügyekben, felvállalják a kisebbségek, a hátrányos helyzetűek képviseletét - mondta az irodavezető, hozzátéve: ez az első alkalom, amikor nyilvános panasztétellel élhetnek a résztvevők, azaz, ha bárki úgy véli, hogy sérültek alkotmányos, vagy kisebbségi jogai, az emberi méltósághoz vagy a tulajdonhoz való joga, vagy hátrányos megkülönböztetés érte, akkor közvetlenül fordulhat az e kérdésekkel foglalkozó hivatalok képviselőihez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!