Hírek

2008.03.15. 13:03

Magyar zászló miatt vertek meg egy fiút Kolozsváron

Román fiatalok megvertek szombaton Kolozsváron egy magyar fiút, aki piros-fehér-zöld zászlóval és kokárdával ment a városban

mti

Román fiatalok megvertek szombaton Kolozsváron egy magyar fiút, aki piros-fehér-zöld zászlóval és kokárdával ment a városban rendezett március 15-i ünnepségre. A támadók egy szélsőségesen nacionalista román szervezet tüntetésén vettek részt.

Az áldozat lánytestvérével együtt tartott a kolozsvári Szent Mihály templom felé, ahol ökumenikus istentiszteleten emlékezett a helyi magyarság az 1848-49-es szabadságharc eseményeire. Kokárdát viselt, és piros-fehér-zöld zászlót vitt magával.
  
Az MTI kolozsvári értesülései szerint a fiúra az Új Jobboldal nevű szélsőségesen nacionalista román szervezet tüntetésén részt vett fiatalok támadtak rá. A magyarellenes megmozdulás szinte a magyarság ünnepi rendezvényével egy időben kezdődött Kolozsvár belvárosában. A már véget ért eseményen hírügynökségi jelentések szerint körülbelül százan vettek részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!