Hírek

2008.03.04. 16:11

Mániákusan fegyverkezett a sárvári fogtechnikus

Valóságos fegyverarzenált foglaltak le még február utolsó napjaiban a rendőrök egy sárvári férfi lakásán, a fiatalembert kommandósok fogták el – jelentették be kedden a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság.

Vég Márton

„A 37 éves fogtechnikus végzettségű fiatalembertől 42 különböző típusú puskát, egy gyakorló rakétavetőt, egy géppisztolyt, egy gépkarabélyt, egy golyószórót, három pisztolyt, 120 lőszert és egy tucat kézigránátot foglaltak le” – sorolta Halmosi Zsolt. A megyei rendőrfőkapitány hozzáfűzte: a lefoglalt fegyverek közül a szakértő eddig kilencről mondta ki, hogy éles lőfegyvernek minősül, tizenegy fegyvert még vizsgálnak, a többi viszont hatástalanítva volt. A rendőrök szerint a fiatalember mániákus fegyvergyűjtő volt, évtizedek alatt halmozta fel lakásában a fegyvereket, amelyek közül már nem egy muzeális darabnak számít.

A sárvári rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője elmondta: február 26-án egy állampolgári bejelentésből szereztek tudomást arról, hogy a fiatalember lakásán éles lőfegyvereket tart. „A kommandósok bevetésére elővigyázatosságból volt szükség, hiszen feltételeztük, hogy a fiatalembernél éles lőfegyver lehet, az utóbbi időben pedig a Dunántúlon több fegyveres támadás is ért rendőröket” – mondta Kovács Csaba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!