Kék hírek

2008.06.24. 13:02

Kibővül a Tourist Police program

A Tisza folyó menti települések turisztikai jelentősége az utóbbi években felértékelődött - tudtuk meg Busi László alezredestől, a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetőjétől.

SZOLJON

Elsősorban a Tisza-tó térségében - amely az ország egyik turisták által leglátogatottabb központjává vált az elmúlt évek során - dinamikusan fejlődik mind a külföldi, mind a belföldi turizmus, de a folyó menti megyék más részein is találhatóak olyan helyek, illetve megtartásra kerülnek olyan rendezvények, melyek jelentős számú látogatót vonzanak a nyári főidényben.

A nyári idényben megrendezésre kerülő rendezvények biztosításában, lebonyolításában, a szolgálatban lévő rendőrök mellett aktívan részt vesznek a főiskolások is.

Az évek során egyre több szabad strandot jelölnek ki. A Tourist Police többek között ezek területén is megjelenik, valamint a horgászok, illetve a kisgéphajó forgalom ellenőrzése során is.

A külföldiekkel való kommunikáció javítása céljából indult el a rendőröket támogató Tourist Police program, melyben idegen nyelven beszélő főiskolások vesznek részt.

A közterületi rendőri munkában a reagáló és az ellenőrzési feladatok mellett elsődleges a segítés, tájékoztatás, figyelem felhívás, információ-adás, útbaigazítás, azaz a szolgáltató jelleg.

Kapitányságunk illetékességi területéhez tartozik a Tisza-tó is, mely az idegenforgalmi szezonban fokozottan látogatott, a rendezvények nagy tömegeket vonzanak és egyre több külföldi turista tölti itt szabadidejét. A Tisza-tónál állandó szolgálati helyet működtetünk Tiszafüreden, illetve kihelyezett szolgálati helyet a nyári időszakban Abádszalókon.

A Tourist Police program az idei évre kibővült. Míg 2007 évben e program keretén belül csak Tiszafüreden és Abdászalókon teljesíthetek szolgálatot a főiskolások, addig az előbb említett két helyszín mellett 2008 évben lehetőség nyílt arra, hogy Vásárosnaményban, Tokajban, Tiszalökön, Szegeden, Csongrádon, Tiszakécskén illetve Szolnokon dolgozó főiskolások, közös szolgálatot lássanak el a Vízirendészeti Rendőrkapitányság járőreivel. Ezek a szolgálat ellátások zömében a vízen történnek.

A Tourist Police program 2008. június 30-án veszi kezdetét és nyolc héten keresztül, 2008 augusztus 24-ig tart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!