Kék hírek

2008.09.23. 18:08

A Tisza középső szakaszán az idén nem volt vízbefulladás

Véget ért a nyári szezon a Tisza-tavon is. Utánajártunk, hogy rendőri szemmel milyen is volt ez a három hónap. — Összegezve eddig pozitív évet és nyári szezont tudhatunk magunk mögött — kezdte mondandóját Busi László alezredes, a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője.

NG

Leengedik a vizet, jönnek az orvhalászok

Az őszi időszakban sem fognak unatkozni a vizirendőrök, hiszen lassan közeleg a Tisza-tavon a téli vizszint beállítása. Ez azt jelenti, hogy egy-másfél méterrel lesz alacsonyabb a vízállás a tavon. Ez jó alkalmat kínál az orvhalászoknak a lehalászásra. Ezek megakadályozására ellenőrzéseket terveznek.

— A Tourist Police programot tavalyhoz képest kiszélesítettük a Tisza teljes magyarországi szakaszára. Nyelvtudással rendelkező szolnoki főiskolásokat vontunk be a járőrözésbe. A vízimentőkkel szorosabb lett a kapcsolatunk.

Összességében az új szolgálateszervezésnek köszönhetően több órát töltöttünk a vízen és közterületen. Az alezredes hangsúlyozta, hogy a korábbi évektől eltérően új dolgokat is bevezettek, így a vízi traffipaxozást illetve több gazdaságvédelmi akcióban vettek részt az adóhivatallal, a vámosokkal és a fogyasztóvédőkkel közösen.

Örömteli, hogy a Tisza középső szakasza a nyáron mentes volt a
vizibalesetektől. Az ismert esetek zöme a Tisza-tó felső és déli szakaszán
történt. — A Tisza megyei szakaszán nem volt vízbefulladás — folytatta Busi László. — Két olyan esetünk volt, amikor oszlásnak indult holttestet kellett kiemeltjünk a szőke folyóból Tiszafürednél. Valószínűleg ezek az emberek még tavaly fulladhattak.

szemmel milyen is volt ez a három hónap. — Összegezve eddig pozitív évet és nyári szezont tudhatunk magunk mögött — kezdte mondandóját Busi László alezredes, a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője. NG Leengedik a vizet, jönnek az orvhalászok Az őszi időszakban sem fognak unatkozni a vizirendőrök, hiszen lassan közeleg a Tisza-tavon a téli vizszint beállítása. Ez azt jelenti, hogy egy-másfél méterrel lesz alacsonyabb a vízállás a tavon. Ez jó alkalmat kínál az orvhalászoknak a lehalászásra. Ezek megakadályozására ellenőrzéseket terveznek. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!