Kék hírek

2016.09.15. 15:45

Baleset- és bűnmegelőzési hétpróba az általános iskolában

Kerékpáros kisgyermekek várták az iskolarendőrt Szolnokon.

Szoljon.hu

A Szolnoki Rendőrkapitányság munkatársai szerdán a szolnoki Kassai Úti Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola udvarán rendezték meg a már hagyományosnak számító hétpróbát. Ez alkalommal a harmadik évfolyamosok mérték össze biciklis- és közlekedési tudásukat, majd mondták el azokat az alapvető biztonsági intézkedéseket, amelyekkel biztonságban tudhatják kétkerekűiket.

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] FOTÓK: police.hu
[/caption]
 
Volter Ildikó rendőr őrnagy, iskolarendőr és Ecseki Kolonics Eufrozina rendőr százados izgalmas gyakorlati pályát állított össze, amely röviden összefoglalta azokat a közlekedési helyzeteket, amelyekkel a gyerekek iskolába menet találkozhatnak. Így volt gyalogátkelőhely, úttesten való áthaladás, sávváltás, és egy kis szlalom is. 
A próbán összesen 26 kisgyermek vett részt, közülük hárman kiemelkedően hajtották végre a feladatokat. A gyakorlati rész után a két egyenruhás hasznos tanácsokkal szolgált a kerékpárok elhelyezésével, biztonságos tárolásával kapcsolatban. A program végén minden résztvevő apró ajándékot kapott – tájékoztatta a Szoljon.hu-t a megyei rendőrségi sajtóosztály.

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] FOTÓK: police.hu
[/caption]

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!