SZOLNOK

2017.11.28. 19:55

Borzalmasan bántalmazta, albérletébe hurcolta és megkötözte idős főbérlőjét a szolnoki férfi

A Szolnoki Járásbíróság 2017. november 21-én a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntette, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette és személyi szabadság megsértésének bűntette kísérletében mondta ki bűnösnek, és 3 év börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélt egy férfit.

A vádlott nem jogerős ítélet szerint súlyosan bántalmazta, albérletébe hurcolta és szigetelőszalaggal megkötözte akkor 78 éves főbérlőjét, majd az idős asszony segélykiállításait meghalló és segítségére siető szomszédját is az albérletébe próbálta rántani – derül ki a Szolnoki Törvényszék Sajtóosztályának közleményéből.

Az ítélet nem jogerős, a vádlott védője fellebbezést jelentett be, így az ügy másodfokon a Szolnoki Törvényszéken folytatódik.

Az idős asszonynak a szolnoki társasház ugyanazon emeletén két lakása van. Az egyikben lakik, a másikat kiadta.

A férfi albérlőként lakott a kiadott lakásban, és 2016. január 27-én délelőtt 9.00 óra körüli időben azért kereste fel lakásában az asszonyt, hogy az albérleti díj rendezéséről beszéljenek.

A beszélgetés azonban hamar vitává, a vita pedig hangos szóváltássá fajult, majd a férfi hirtelen megragadta az asszony nyakát és a székről a földre rántotta. Az idős asszony elvesztette az eszméletét.

A férfi ezt látva csuklójánál fogva az általa bérelt szemközi lakásba akarta húzni. Az asszony miközben a lépcsőházban jártak, magához tért és hangosan segítségért kiáltott.

A férfi bevonszolta az albérletébe, a mellkasára térdelt és fojtogatni kezdte azért, hogy ne kiabáljon segítségért, miközben a szája vonalában az asszony fejét és lábait szigetelőszalaggal tekerte körbe.

Az idős asszony azonban ellenállt, próbálta letépni a szájáról a szigetelőszalagot, miközben segítségért kiabált, ezért a fejét a férfi a hajánál fogva többször a padlóba ütötte.

A segítségkérést végül meghallotta az egyik szomszéd, benyitott a lakásba és meglátta a földön az idős asszonyt. A férfi ekkor őt is megragadta és pulóverénél fogva be próbálta húzni a lakásba, de a nő kirántotta magát a szorításból, a lakásába szaladt és értesítette a rendőrséget.

A bántalmazás következtében az idős asszony többszöri bordatörést és súlyos fejsérülést szenvedett.

Borítókép: Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!