ÍTÉLET

2017.11.15. 18:21

Első fokon másfél év börtönre ítélték a vasúti váróteremben alvó férfi kifosztóját

A Karcagi Járásbíróság 2017. november 8-án meghozott ítéletében kifosztás bűntettében mondta ki bűnösnek és mint többszörös visszaesőt 1 év 6 hónap börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a középkorú férfit, aki a nem jogerős ítélet szerint 2017. október 9-én éjjel a karcagi MÁV Vasútállomás várótermében kifosztott egy alvó férfit.

Az ítélet szerint az áldozat a váróterem egyik padján aludt. Alvás közben a zsebéből kiesett és közvetlenül mellette, a földön hevert mobiltelefonja, amit a 22 óra 30 perc és éjfél közötti időben a váróterembe érkező vádlott meglátott, felvett és hazavitt.

Meg akarta tartani a készüléket, de a rendőrök lefoglalták tőle és visszaadták azt pórul járt tulajdonosának – tájékoztatta közleményében honlapunkat a Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya.

Az elsőfokú bíróság kifosztás bűntettében találta bűnösnek a férfit. Ezen bűncselekményt a hatályos jogszabályok szerint más esetek mellett az követi el, aki idegen dolgot jogtalan eltulajdonítás végett védekezésre képtelen személytől vesz el.

A kifosztást a törvény alapesetben egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni.

Az ítélet nem jogerős. Az ügyész a kiszabott büntetés súlyosításáért, míg a vádlott és védője annak enyhítéséért jelentett be fellebbezést, így az ügy másodfokon Szolnoki Törvényszéken folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!