Közélet

2007.02.23. 11:44

Évértékelő állománygyűlés a Tűzoltóságnál

Évértékelő állománygyűlést tartottak pénteken délelőtt a Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzatának Hivatásos Tűzoltóságánál.

SZOLJON

Az állománygyűlésen meghívott vendégként megjelent Szabó István, Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzatának alpolgármestere, illetve Csomós Mátyás, a Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója. Pluhár András, városi tűzoltóparancsnok beszámolójában értékelte az elmúlt 2006-os év eseményeit, káreseteit.

A szolnoki tűzoltóság a 17, működési terület szerint hozzátartozó településre 2006-ban 1384 esetben vonult különböző eseményekhez, tűzesetekhez, illetve műszaki mentésekhez Sajnos 196 esetben téves jelzéshez, illetve vaklármához riasztották a szolnoki tűzoltókat. A tűzmegelőzési osztályhoz 25 település tartozik. A megelőzési osztály összesen 2244 esetben járt el a hozzá tartozó szakterületeken, többek között szakhatósági ügyekben,tűzvédelmi ellenőrzések során,tűzvizsgálati tevékenységeknél. Szó esett az elmúlt év technikai fejlesztéseiről.Jelentős előrelépésnek számított pályázat útján beszerezni egy 42 méteres magasból mentőt, és egy középkategóriás gépjárműfecskendőt.

A pályázathoz szükséges önrészt az önkormányzat biztosította. Légzésvésvédelem során is jelentős előrelépés történt. Az összes régi típusú légzőkészüléket sikerült lecserélni a kor követelményeinek megfelelő,modernebb készülékekre. Kiemelkedő figyelmet fordítottak a beavatkozó állomány kiképzésére, ezen belül is a gépkocsivezetők oktatására. 2006-ban első ízben vehettek részt a tűzoltó gépkocsivezetők szakmai tréningen a HUNGARORINGen lévő tesztpályán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!