Közélet

2007.04.28. 12:53

Megoldásra váró buszváró

Kicsi, huzatos és hiányzik a mosdó. Ez az általános vélemény a martfűi városközpontban lévő buszváróról. A hiányosságok problémát jelentenek az utasoknak, akik régóta várják a megoldást.

SZOLJON

— Előfordul, hogy órákat kell itt várnom, így valóban problémát jelent a mosdó hiánya — mondja egy buszra váró mezőhéki asszony. — Valószínűleg elsősorban, a nem helybelieknek okoz ez gondot, hisz a martfűiek nem várakoznak itt sokat. Ha indulnak, csak pár perccel korábban jönnek, ha pedig érkeznek, akkor rögtön hazamehetnek — teszi hozzá özv. Papp Józsefné.

Fontos, hogy az utasok elégedettek legyenek

A martfűi buszváró körüli problémákkal kapcsolatosan kíváncsiak voltunk a Jászkun Volán Zrt. véleményére is. — Igen hallottunk már a kifogásokról. Ezt az épületet nem mi építtettük, nem a mi hatáskörünkbe tartozik a szociális helyiségek kialakítása sem — hangsúlyozta érdeklődésünkre a Jászkun Volán Zrt. Helyközi Személyszállítási Üzletág igazgatója. Magyar Béla hozzátette: amennyiben az önkormányzat úgy gondolja, lépést tesz ez ügyben, akkor mi száz százalékig partnerük leszünk. — A kapcsolatfelvételre nyitottak vagyunk. Nekünk is érdekünk, hogy az utasok elégedettek legyenek — emelte ki az igazgató.

— Ettől függetlenül őket is zavarja, én már beszéltem sok emberrel és mindenki kifogásolta a várót — veszi át a szót Szántó Erika. A fiatal hölgy szintén minden nap megtapasztalja a hiányosságokat. — Igaz, hogy a váró melletti vendéglátó egységben igénybe lehet venni a mosdót, őszintén szólva azonban, nem szívesen megyünk be. Úgy érezzük, furcsán néznek ránk, ha csak a mellékhelyiséget használjuk, s aztán ki is jövünk — mondja a mezőhéki fiatal hölgy.

Az utasok emellett azt is kifogásolják, hogy túl kicsi az épület, nagyon huzatos és elég piszkos is belül. — Nincs rendesen kitakarítva, szétszórják itt a szemetet. Emellett sokszor még be is fekszenek ide a csavargók, lehet, hogy még a dolgukat is itt végzik el — mondja Papp Józsefné. — Nagyon oda kellene erre figyelni. Állítólag néha benéznek ide a polgárőrök és a rendőrség, de nem hiszem, hogy ezt a problémát meg tudnák oldani. Állandóan ők sem ülhetnek itt. A legnagyobb gondot mégis az okozza, hogy nincsen mosdó — teszi hozzá az asszony. A buszra várakozó iskolás gyerekek is ugyanezt mondják. — Mi inkább a művelődési központba megyünk át a mosdóba. Jó lenne azonban, ha itt helyben lenne egy mellékhelyiség — mondják az általános iskolás diákok.

A problémáról természetesen már az önkormányzat is értesült. A közelmúltban megtartott közmeghallgatáson is fevetették a problémát. — Ez a kérdés valamennyire mindig napirenden van — mondja dr. Bakonyi Péter. — Érkeztek észrevételek, hogy huzatos, kicsi az épület és persze, hogy hiányzik a mosdó. Ez valóban gond, az ott várakozók számára kényelmetlenséget jelent. — tette hozzá a polgármester. Elmondása szerint az önkormányzat lehetőség szerint megpróbál az ügyben előrelépni. — A két évvel ezelőtt készült épületnek van engedélye, jogszabály szerint így is működhet. A probléma azonban fennáll, ezért megpróbálunk segíteni. Az önkormányzatnak érdeke, hogy az emberek, az itt lakók jól érezzék magukat. Mindent tőlünk telhetőt megteszünk, sajnos azonban ez is, mint minden pénz kérdése is —mondta a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!