Közélet

2007.08.28. 09:18

Elszámolták a pályázati pénzt

Elszámolta magát a csatornapénzzel Tiszaroff és Tiszagyenda. A két falu a szennyvízelvezető-hálózat kiépítését teljes egészében a Vásárhelyi-tervből fedezték volna. Ám jó, ha hatvan százalékát behálózza majd a csatorna a településeknek.

SZOLJON

Az eredeti elképzelés szerint a csatornaépítés két ütemben valósult volna meg. A első pályázati körben 56 százaléka, míg a másodikban a maradék 44 százaléka készült volna el a beruházásnak. Sokáig úgy is tűnt minden rendben van. Hiszen a pályázatokat kiírták és a két település meg is kapta a kért támogatást. Utóbb kiderült, elszámolták magukat.

Tiszagyenda polgármestere, Sípos József elmondta: a pályázat során nettó értékkel számoltak, mert úgy gondolták, hogy vissza tudják igényelni az áfát. Ám egy APEH vizsgálat során kiderült, hogy erre nincs lehetőségük. Így viszont a költségek megemelkedtek, és a pályázati pénz kevesebbre futotta. Sipos József szerint az első ütemben a beruházás 40 százaléka valósulhat meg. De az augusztus 15-ével benyújtott újabb pályázat réven is csupán a 60 százalékáig készül el a beruházás.

Mivel a Vásárhelyi-tervből erre a célra már több pénzre valószínűleg nem számíthatnak, most más pályázati forrásokból kívánják befejezni a beruházást. Pontos összegeket Sipos József sem tudott mondani, mert az ahhoz szükséges dokumentumok a hivatalában vannak, őt pedig szabadságán telefonon sikerült utolérnünk. A beruházás gesztori feladatait ellátó Tiszaroff polgármestere pedig egyelőre nem kívánt nyilatkozn. Kamarás Zsolt elmondta: hamarosan közmeghallgatással egybekötött önkormányzati ülést tartanak, és ezen kívánja részletesen tájékoztatni a lakosságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!