Közélet

2008.01.24. 11:04

Tájékoztatják a lakosokat a beruházás új formáiról

Örményesen tovább folyik a szennyvízberuházás előkészítése. Az önkormányzat a közeljövőben lakossági fórumon tájékoztatja a kínálkozó megoldási lehetőségekről a helyieket.

SZOLJON

Az első elképzelések szerint két megoldás lett volna a lakóegységenként 200 ezer forintba kerülő szennyvízberuházás önerejének képzésére. Egyrészt előtakarékosságra 150 ezer forintot kellett volna befizetni, a hiányzó részt a kamat finanszírozta volna. Másrészt a költségek egyösszegben történő befizetés esetén csak 120 ezer forintra rúgtak volna, amire a halasztott befizetés esetén félévente plusz 5000 forint rakódott volna. Ezeket a lehetőségeket azonban csak a helyiek 40 százaléka támogatta, így az önkormányzat kénytelen volt újabb megoldási lehetőségek után nézni.

Török Csaba polgármester elmondta, hogy négy alternatíva kínálkozik a lakosok számára a szennyvíz kezelésére, elvezetésére. A zárt, szigetelt szennyvízaknák kialakítása, a viszonylag drága egyedi megoldás alkalmazása, az utca és településszintű szippantás, valamint a központi szennyvíztisztító és a csatornahálózat kiépítése. A döntést a lakosok hozzák majd meg, akiket lakossági fórumon tájékoztatnak majd a lehetőségekről. Ez kiemelt önkormányzati feladat, mivel 2015-ig kell megoldaniuk a folyékony hulladék kezelését valamilyen formában a településen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!