Közélet

2008.03.20. 12:26

Élénkítik a Tisza-tó idegenforgalmát

A térség első négycsillagos szállodája visszacsábíthatja a külföldi vendégeket a Tisza-tóhoz.

Polyák Adrienn

Hatalmas előrelépés a minőségi turizmus irányába, munkahelyteremtés, növekvő adóbevétel — sok egyéb mellett ezek a legfontosabb eredményei a tiszafüredi Tisza Balneum Thermál Hotel Rekreációs és Konferenciaközpont létrejöttének. A festői környezetben uniós támogatással felépült szállodakomplexum a Tisza-tó fővárosának büszkesége, az első négycsillagos hotel a térségben.
— Az európai uniós és hazai pályázati támogatással felépített szállodánk a decemberi nyitás óta egyre közkedveltebb nemcsak a szállóvendégek, hanem a tiszafürediek körében is — mondja nem kis büszkeséggel a szálloda igazgatója, Budea Ildikó. — Idén 30 éves a Tisza-tó, s bizony annak, hogy a kezdeti érdeklődés után elmaradtak a térségből az osztrák vagy német turisták,  az egyik oka a minőségi, igényes szálláshelyek hiánya volt. Ezt az űrt is igyekszünk betölteni. A Tisza Balneum megépülte munkahelyeket is teremtett az amúgy munkanélküliségtől sújtott, hátrányos helyzetű kistérségben. A szálloda 46 dolgozójából negyvenketten tiszafürediek vagy környékbeliek. Emellett egy-egy nagyobb rendezvény lebonyolításakor további alkalmi munkavállalókat is foglalkoztatnak. A város szempontjából az sem elhanyagolható, hogy az új szálloda révén jelentős idegenforgalmi adóbevétel folyik be az önkormányzat kasszájába, amely a település további turisztikai fejlesztéséhez biztosíthat anyagi alapot.
Az EU-támogatással megépült, háromszintes főépületben és a 9 különálló kétszintes házban összesen 224 vendég kaphat színvonalas szállást. A szálloda wellness- és konferenciaközpontként is szolgál, a két, szekcionálható nagyteremben háromszázhúszan férnek el. Az étteremhez a tóra néző óriási terasz is tartozik, a SPA-központban 6 kezelőhelyiség és egy fodrászat, termálvizes medencék, teniszpályák, horgászstégek szolgálják a testi-lelki felüdülést.
Budea Ildikó szerint a szállodának a város többi vállalkozásának is lehetőséget teremthet a fejlődésre. Az ide érkező vendégek más tiszafüredi éttermek, kikötők, üzletek szolgáltatásait is igénybe veszik. A szálloda ugyanakkor segíthet nyújthat a turistaszezon meghosszabbításához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!