Közélet

2008.04.03. 18:55

Kehidakustányon lehet, amit Jászapátin nem?

Jászapátin a strand és kemping fejlesztésének elképzeléseivel kapcsolatban az elmúlt hetekben éles viták alakultak ki a képviselő-testület bal- és jobboldali politikusai között.

Illés Anita

A fideszes képviselők szerint ugyanis sok a tisztázatlan kérdés a strand bérbeadása körül, az annak előnyeit élvező konzorcium esetében. A fejlesztés lehetőségeiről a napokban tartott képviselő-testületi ülésen is tárgyaltak a városatyák. Birkás Ferenc, szocialista képviselő szerint a továbblépéshez konzorciumban gondolkozhat a testület ahhoz, hogy fejlődjön a strand és kemping, fejlesztés nélkül csak strandmúzeumot lehet kialakítani. Nagypál Csaba, MSZP-s képviselő kifejtette, nem csodálkozik azon, hogy visszaléptek a fejlesztéstől a befektetők, mert támadásokat kaptak különböző nyilatkozatokban. A városatya megjegyezte, hogy Kehidakustányon ötvenéves bérleti szerződést kötöttek az ottani beruházókkal, akik jobboldali körökhöz tartoznak, a baloldali képviselők pedig a fejlődés érdekében kiálltak mellettük.

Pócs János, fideszes képviselő elmondta, hogy vállalkozóként nincs gondja a beruházókkal, képviselőként pedig az a véleménye, hogy nem a befektetők hasznára kell a profitot termelni, hanem a város hasznára. Ugyanakkor hozzátette, hogy a jó üzlet kompromisszumkézségen múlik, a strandfejlesztés kapcsán a beruházói kör szabta meg a feltételeket, diktátumot akartak a képviselő-testülettel elfogadtatni. Járvás István, jobboldali városatya javasolta, hogy az a legtisztább, ha tisztességes áron megvásárolják a strandot, annak árából pedig fejleszthetnék az ipari parkot, munkahelyeket teremthetnének.

A jelenlegi helyzetben nem fejlesztenek a befektetők

A strand és kempinghez kapcsolódó ingatlanok hasznosítására létrehozott konzorcium tagjai 2009. január elsejétől szerették volna az ingatlanokat bérbe venni a strand fejlesztéséhez. A testület a közelmúltban olyan határozatot hozott, amely szerint 2009. március elsejéig bérbeadással nem hasznosíthatják a strandot és kempinget. A testületi ülésen és a sajtóban elhangzott ellenvélemények, valamint a korábbi határozat hatására a konzorcium tagjai úgy döntöttek, hogy a kialakult helyzetben nem valósítják meg a strand úszómedencéjének átalakítását, a fejlesztés lehetőségét akkor vizsgálják meg, ha az érintett ingatlanok hasznosítására pályázatot írnak ki és azt megnyerik. A testület a napokban határozati javaslatban elfogadta, hogy a Városüzemeltető Kft. vezetője június végéig költségvetési tervet készít az úszómedence vízforgatóval való ellátására vonatkozóan.

Illés Anita -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!