Közélet

2008.10.07. 12:45

Eddig nincs határérték feletti melamin a megyében

Nem találtak határérték feletti melaminmennyiséget a megyében vizsgált élelmiszerekben, termékekben. — Szeptember harmincadika óta — az országos főállatorvos utasítására — végzünk melamin-vizsgálatokat — mondta el érdeklődésünkre dr. Tóth Sándor.

SZOLJON

A megyei higiénikus-főállatorvos kiemelte, hogy a kereskedelmi- és vendéglátóipari egységeket (pl. kínai éttermek) egyaránt ellenőrzik. — Azokat az élelmiszereket, melyek 15 százaléknál nagyobb mennyiségben tartalmaznak tejterméket, meg kell vizsgálni. Szerencsére eddig nincsenek rossz tapasztalataink, a beküldött mintákban nem volt határérték feletti melaminmennyiség — mondta a szakember.

Ez az anyag egyébként kis mennyiségben nem mérgező anyag, hosszabb ideig, nagy adagban fogyasztva viszont vesekövet, szélsőséges esetben hólyagrákot okozhat.

A fogyasztóvédelmi hatóság nem végez kiemelt ellenőrzést a kínai éttermekben. — A kiemelt nyári idegenforgalmi ellenőrzések során természetesen ezekbe az egységekbe is eljutottunk. Különösebb problémát nem tapasztaltunk, és fogyasztói panaszok sem érkeznek az éttermekkel kapcsolatban hozzánk — tájékoztatott dr. Boieru Ildikó, a fogyasztóvédelmi hatóság megyei vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!