Közélet

2008.12.23. 11:36

Leggyakoribb probléma továbbra is az árkiírás

Folytatódik a fogyasztóvédelmi hatóság Csillagszóró II. elnevezésű vizsgálati programja. Ennek keretében a napokban több hatósággal közösen végeztek ellenőrzést a fogyasztóvédelmi szakemberek.

— Szolnokon elsősorban a karácsonyi faluban ellenőriztünk, emellett a szezonális termékeket forgalmazó egységekben vizsgálódtunk — mondta el dr. Boieru Ildikó. A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság megyei kirendeltségvezetője kiemelte, súlyos jogsértés szerencsére most sem volt, kisebb hiányosságok miatt azonban intézkedniük kellett. — Az egy napos ellenőrzés során tizennégy egységet vizsgáltunk, tizenegy esetben összesen 680 ezer forintos fogyasztóvédelmi bírságot szabtunk ki — mondta a kirendeltésgvezető.

A hatósági szakemberek tapasztalatai azt mutatják, hogy továbbra is az ár — eladási- és egységár —, valamint a panaszfórumok feltüntetésével van gond, emellett a problémák között szerepel a vásárlók könyvének, valamint a hiteles mérőeszközök hiánya. — A mostani vizsgálatban is ezekkel volt probléma, emellett találtunk olyan adapteres játékot, melyhez nem volt megfelelő magyar nyelvű tájékoztató. Ennél nagyobb jogsértés azonban szerencsére nem volt — tett hozzá dr. Boieru Ildikó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!