Közélet

2009.02.03. 15:25

Több volt az ellenőrzés, kevesebb a hiányosság

Több ellenőrzést végeztek, kevesebb szabálytalanságot találtak a fogyasztóvédelmi szakemberek tavaly, mint 2007-ben.

Ez is mutatja, ahogy dr. Boieru Ildikó is elmondta: a kereskedők egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a szabályok betartására. — Előfordul, hogy nem szabunk ki bírságot, csupán a hiányosság megszüntetésére kötelezzük a kereskedőt. Később ugyanott utóellenőrzést végzünk, amikor kiderül, eleget tettek-e a kötelezettségnek. Szerencsére egyre nagyobb azoknak az aránya, akik elhárítják a hibát — foglalta össze a megyei fogyasztóvédelmi hatóság vezetője.

Dr. Boieru Ildikó elmondta, tavaly is számos témakörben vizsgálódtak. — Ellenőriztünk élelmiszer-kereskedelemben, vendéglátásban, könnyűipari-, építési termékek, műszaki cikkek között, vizsgáltunk gazdasági reklámtevékenységet, fiatalkorú személyek kiszolgálását, valamint veszélyes termékek feltárásán is dolgoztunk. Összesen 2037 ellenőrzést végeztünk, a kifogásolt üzletek száma 825 volt — mondta Boieru Ildikó. A fogyasztóvédelmi szakember hozzátette: 445 119 terméket ellenőriztek, ez 2,5-szer több mint 2007-ben. A kifogásolt termékek száma 44 862, ez pedig kevesebb az előző évhez viszonyítva — tette hozzá a szakember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!