Közélet

2009.05.07. 09:50

Életveszélyes helyzetből mentettek a Tisza-tavon

Májusban már két alkalommal is kellett intézkedniük a vízi rendőröknek a Tisza-tavon. Életveszélyes helyzetbe került kajakosokat és kenusokat mentettek.

SZOLJON

Május első szeles, viharos hétvégéjén a Tisza-tavon közös szolgálatot ellátó Kiskörei Vízi Rendészeti Rendőrőrs vízi rendőrének és a Tisza-tavi Vízi Mentő Egyesület vízi mentőjének két komoly esetben kellett életmentést végrehajtania — tájékoztatott Búsi László alezredes, a Tiszai Vízi Rendészeti Rendőrkapitányság vezetője.

Az egyik esetben négy fiatal bérelt kajakkal és kenuval indult a tiszafüredi Holt-Tiszáról a Poroszlói medence felé, az Óhalászi kilátóhoz. Céljukhoz ugyan eljutottak, de a nagy szél miatt tovább már nem bírtak evezni, teljesen kimerültek, és a szigeten rekedtek. Szerencsére mobiltelefont vittek magukkal, így segítséget tudtak kérni. A járőrök a fiatalokat a vízi járműveikkel együtt visszaszállították Tiszafüredre.

A másik esetben szintén egy kenuval merészkedett három ember nagy, nyílt vízfelületre, ahol a nagy szél úgymond tőkére dobta őket. Felborultak, és a háborgó vízbe estek. Egy közelben lévő horgász értesítette a járőröket, akik a közvetlen életveszélyben lévő személyeket kimentették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!