Közélet

2009.06.16. 16:34

Razziáztak a fogyasztóvédők

Egy reprezentatív próbavásárlással egybekötött ellenőrzéssel kezdték meg a nyári akciójukat a megyei fogyasztóvédők.

ECS

Olyan frekventált idegenforgalmi helyeket, például a Tisza-tó és környékét, a strandokat, üdülőterületeket, vendéglátó egységeket vesznek górcső alá, amelyek forgalma a nyáron jelentősen meg fog növekedni, idetartoznak az éttermek, büfék, borozók és kocsmák — mondta el kérdésünkre dr. Boeiru Ildikó, a megyei fogyasztóvédelmi felügyelőség vezetője.

— Egy-egy ellenőrzés során vizsgáljuk a kiszolgálás helyességét, rendesen adnak-e vissza, az árak helyesen vannak-e feltüntetve. Gyakori probléma, hogy a vásárlás során a lemért termék súlyába belemérik a csomagolóanyagot is, illetve nem adnak számlát. Akiknél a vizsgálat során hibát találunk, azok büntetésre számíthatnak. De el lehet mondani, hogy az utóbbi idők tapasztalatai szerint az illetőségi területen csökkent azoknak az eseteknek a száma, amelyek során a fogyasztók jogai sérültek.

Az igazgató asszony hozzátette, hogy jogszabályváltozások következtében a higiéniás körülményeket már nem a fogyasztóvédők, hanem az ÁNTSZ munkatársai vizsgálják. A helyszínen készült videointerjút megtekinthetik a Szoljon.hu internetes protálon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!