Közélet

2013.01.16. 07:32

Egymásra figyeléssel javulhat a közbiztonság

Legfontosabb a civilek szerepe – a résztvevők egybehangzóan ezt vonták le következtetésként azon a törökszentmiklósi rendezvényen, melyen a polgárőrök a város vezetésével egyezettek.

Szoljon.hu

Az Együtt a közbiztonságért, egymásért, a városért elnevezésű találkozón elhangzott, hogy a városvezetés számára fontos a Szomszédok Egymásért Mozgalom (SZEM) megerősítése.

A szervezet működését ezért szeretnék új tartalommal megtölteni. Ennek érdekében nyolc körzetre osztották a várost, körzetenként egy-egy vezető irányításával tevékenykednek a mozgalom tagjai. A sikeres működés alapja továbbra is az egymásra figyelés. Mindezt Markos György, az Országos Polgárőrszövetség külkapcsolatokért felelős elnökhelyettese is kiemelte. Mint elmondta, a civilek szerepe nagyon fontos.

A közbiztonság növelése érdekében a jövőben térfigyelő kamerák működnek majd Törökszentmiklóson, jelentette be dr. Juhász Enikő polgármester. A városban egyébként megfelelően működik a polgárőrség, s a Szomszédok Egymásért Mozgalom, mint azt a rendezvényen megjelenő polgármesterek és a rendőrség képviselői elmondták: a város példaértékű. Remélik, a megye többi településén is hasonlóan működnek majd a közbiztonság javításáért dolgozó szervezetek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!