Közélet

2015.01.30. 12:59

A turizmus fejlesztését tűzték ki célul

Együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá dr. Túróczi Imre, a Szolnoki Főiskola rektora, Kósa Lajos, Rákóczifalva polgármestere és Papi Bernadett, a B.A.P. Macihad Szociális Szövetkezet ügyvezető elnöke ma a szolnoki Campusban.

Szoljon.hu

– Ezen nyilatkozat aláírásával kinyilvánítjuk azt a szándékunkat, mely szerint együttműködünk a Jean Béliveau gyalogtúrák, mint turisztikai attrakció elindításában – mondta dr. Túróczi Imre.
A békenagykövet tizedmagával érkezik Magyarországra 2015. május 7-én, hogy Rákóczifalváról elinduljon Budapesten keresztül végigjárva a Camino magyarországi szakaszát, mondta Papi Bernadett. Mindez Kóródi Anikónak, a Jean Béliveau projekt menedzserének és a Szent Jakab baráti kör kitartó munkájának eredménye.

Lesz, aki folytatja a spanyol szakaszig, lesz aki Bécsben megáll. Bárki csatlakozhat akár az egész gyalogtúrához, akár annak egyes szakaszaihoz. Várják a csatlakozni vágyókat, az érdeklődők a rákóczifalvai macimúzeumban jelentkezhetnek május elejéig.
– Nagy örömmel fogadtam a kezdeményezést, hiszen rendkívül fontosnak tartom a turizmus támogatását – mondta Kósa Lajos, Rákóczifalva polgármestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!