Közélet

2015.11.10. 16:24

A duális képzésről folyt a szó a vállalkozói fórumon

– A duális képzésben mindenkinek részt kellene vennie, mert a tanteremben elsajátított tudás nem elegendő a munkaerő-piacon való hatékony boldoguláshoz – hangoztatta dr. Túróczi Imre rektor a keddi vállalkozói fórumon, ahol a Szolnoki Főiskolán zajló duális és kooperatív fejlesztésekről, az iskola képzési kínálatáról, pályázati lehetőségekről esett szó – csekély érdeklődéstől kísérve – a Hozam Klubban.

Szoljon.hu

A rektor elmondta, a duális képzés klasszikus formája, hogy a hallgató 26 hetet a tanteremben, 22 hetet vállalatoknál tölt el. Ez azt jelenti, hogy a fiatal a plusz időszakban feláldozza a nyári szabadságát, de megismerkedik a munka világával, megtanul csapatban dolgozni, fizetést kap, és a képzés végén eldöntheti, hogy kíván-e a továbbiakban is az adott vállalatnál maradni, illetve a munkáltató is mérlegelheti, foglalkoztatja-e a fiatalt a továbbiakban.


– Meggyőződésem, hogy a duális képzés öt-nyolc éven belül teljesen általánossá fog válni, miután mindkét fél felismeri ennek előnyeit. A fiatalok képzésének költségeit is mind nehezebben tudják a szülők állni, így egyáltalán nem mindegy, hogy kap-e 70-80 ezer forintot közben a hallgató – mutatott rá dr. Túróczi Imre.

[caption id="" align="alignleft" width="425"] Dr. Lakatos Vilmos tanszékvezető a főiskola duális képzési kínálatáról beszélt Fotó: Mészáros János
[/caption]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!