Közélet

2017.03.22. 10:30

Közelebb hozták az internet világát

Egy olvasójegyben több rejlik, mint gondolná – ezzel a szlogennel csatlakozott a szolnoki Verse­ghy Ferenc Könyvtár az idei, immár tizennyolcadik Internet Fiestához.

K. B.


Szolnokon már kedden megkezdődtek a programok. Délelőtt újdonságként mesetabletet adtak át, ez tulajdonképpen egy táblagép, melyen interaktív meseolvasást vagy -hallgatást lehetővé tevő alkalmazás fut. Öt mesetabletből kettőt a Verseghy könyvtár gyerekkönyvtárában, kettőt a Hild Viktor Könyvtárban és egyet a Szandaszőlősi Fiókkönyvtárban használhatnak ingyenesen a beiratkozott olvasók. A megyéből 26 intézmény közel 150 programmal csatlakozott az akcióhoz, Újszásztól, Kisújszálláson át a jászsági településekig.


Az Informatikai és Könyvtári Szövetség szervezte programsorozat március 22. és 29. között zajlik, az ország számos könyvtárának részvételével. Az idei Fiesta célja, hogy a könyvtárak megismertessék és segítsék ifjú és idősebb olvasóikat az internetben rejlő lehetőségek mind szélesebb körben való kiaknázásában.
Szintén újdonság a középiskolásoknak és felnőtteknek szóló EBSCO e-könyvkölcsönzési szolgáltatás, melyet kedd délután mutattak be.
Az egyhetes rendezvényre mind a Verseghy könyvtár mint a tagintézmények érdekes programokkal készültek.

[caption id="" align="alignleft" width="640"] A legifjabb olvasók és az anyukák már ismerkednek az új mesetablettel | Fotó: Csabai István
[/caption]

Lesz többek között író-olvasó találkozó Kalapos Évával, „Digitális fakanál” informatikai előadás, helyismereti program, gyermekfoglalkozások, mesevetélkedő. Megismerhetjük a videójátékok veszélyeit, előnyeit, a digitális ügyintézést, az internetes utazásszervezést, rejtvényfejtést, irodalmi portálokat, e-folyóiratokat, idősebbek pedig a számítógép használatának alapjait. A megyéből 26 intézmény csatlakozott az akcióhoz, Újszásztól Kisújszálláson át a jászsági településekig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!