Szolnok

2017.08.06. 18:25

Idén is maximális létszámmal folyt a képzés a nyári egyetemen

Véget ért a XVIII. Euroatlanti Nyári Egyetem. Az egyhetes kurzus hallgatóinak aktív részvételét dr. Tálas Péter, a Nemzeti Közszolgá­lati Egyetem Stratégiai Védelmi Kutatóközpont igazgatója, a nyári egyetem szakmai vezetője és Takács Attila dandártábornok, az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző­ Parancsnokság parancsnoka ­köszönte meg.

Összesen nyolcvan hallgatót vettek fel idén az MH ­vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár által szervezett Euroatlanti Nyári Egyetem egyhetes kurzusára.

Az alapvetően biztonságpolitikai kérdésekkel foglalkozó szakmai tanácskozást Szolnokon, az ENSZ Békefenn­tartó Műveletek Főosztálya által is elismert MH Béketámogató Kiképző Központban rendezték meg.

Magyarország NATO-csatlakozása óta ez már a tizennyolcadik hasonló továbbképzés volt, közölte a honvedelem.hu.

Ezen neves biztonságpolitikai szakértők részvételével a hallgatók előadások, szemináriumok, válságkezelő szimulációk keretében behatóan­ ismerkedhettek meg többek közt a nemzetközi biztonsági környezet folyamataival, a jelenkor meglévő és lehetséges konfliktusaival, a NATO és az Európai Unió tevékenységével, valamint a globalizált világunk eseményeinek és ­folyamatainak stratégiai értelmezésével.

De vizsgálták a kulturális különbségek hatásait és a ­magyar biztonságpolitika­ irányvonalait is. A képzés során megszerzett tudást, készségeket a résztvevők a későbbi­ tanulmányaik során, szakmai munkájukban hasznosíthatják.

Idén is maximális létszámmal folyt a képzés.

M. G. A.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!