SZOLNOK

2017.08.06. 11:30

Csirke házi kedvencnek? Még szép!

Azt, hogy a csirkesétáltatásra milyen szabályok vonatkoznak, nem tudni, mindenesetre kissé rendetlenül rohangál fel és alá a két hónapos barna tollas csirke a Tiszaparti sétányon.

Dénes Balázs egy kutyával indult útnak, de a csirke ragaszkodott hozzá, hogy elkísérje

Fotó: Csabai István

– Levegőzni támadt kedve – indokolja a furcsa látványt gazdája, Dénes Balázs, aki eredetileg fehér színű kiskutyájával indult útnak, de a csirke ragaszkodott hozzá, hogy elkísérje őket.

– Már gyerekkorom óta akartam egy kislibát, de ő került hozzám, körülbelül két hónapja. Takarmánnyal etetem, de főzök neki főtt tojást, összetörve azt is nagyon szereti – mondja a büszke gazdi.

A csirkét egyébként nem a fazékba, hanem sztárnak szánja, nemsokára különböző humoros filmek főszereplője lehet.

Egyelőre a kutya sem bántja, inkább a csirke „kakaskodik”, néha amikor belecsíp a bundába, egyébként jól elvannak ők ketten, meséli Balázs, aki szerint a jószág valószínűleg tyúk lesz, ha nagy lesz, de a bizonytalan nem miatt nevet még nem adott neki.

Dénes Balázs egy kutyával indult útnak, de a csirke ragaszkodott hozzá, hogy elkísérje
Fotós: Csabai István

A tollas kedvenc nyugalma egyébként hamarosan véget érhet, tudtuk meg a fiatalembertől. Nemsokára ugyanis két cica is érkezik a házhoz, lesz tehát társasága a kis szárnyasnak. Így gazdájuk kíváncsian várja, miként alakul majd a kapcsolatuk.

Molnár–Révész Erika

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!