JÁSZBERÉNY

2017.09.17. 08:11

A gimi 250. évfordulójára gyűltek össze egykori tanárok és diákok

A térség legpatinásabb oktatási intézménye a Lehel Vezér Gimnázium megalapításának 250. évfordulója alkalmából egész évben egymást követik az ünnepi rendezvények. Pénteken az ünnepségsorozat részeként tartottak az intézmény egykori pedagógusai és öregdiákjai számára találkozót.

Dr. Pap Géza díszpolgár öregdiákként köszöntötte a jubileumi találkozó résztvevőit

Fotó: Banka Csaba

A résztvevőknek lehetősége nyílt arra is, hogy megismerkedjenek a középiskola jelen korával bemutatóórák, közösségi foglalkozások meglátogatásával.

A gimnázium egyik öregdiákja, Prof. dr. Janka Zoltán szerint a középiskola nehéz történelmi korszakokban is helytállt, „Intrepide et sapienter”, tehát „rendíthetetlenül és bölcsen”. Az iskola közössége úgy határozott, a jubileum alkalmából jelmondatául választja e latin szólást.

Dr. Pap Géza díszpolgár öregdiákként köszöntötte a jubileumi találkozó résztvevőit
Fotós: Banka Csaba

Az évfordulóra készített márványtáblán már ez a jelmondat olvasható. Az öregdiákok szintén egy márványtábla felavatásával szerették volna emlékezetessé tenni az évfordulót. El is készíttették a gimnázium igazgatóinak névsorát tartalmazó táblát, amit dr. Pap Géza, a város díszpolgára és Besenyi Vendel helytörténeti kutató leplezett le.

B. Cs.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!