Természetvédelem

2024.06.16. 12:00

Madárbarát a művelődési ház és már az egyik óvoda is Fegyverneken

A felújítás után visszahelyezték a műfecskefészkeket a művelődési ház épületére Fegyverneken, egy kivételével már mindegyiknek van lakója. A Madárbarát munkahely címet 4 éve nyerte el az intézmény, és hamarosan a Fegyverneki Tiszavirág és Óvoda falára is felkerül a Madárbarát tábla.

Molnár-Révész Erika

Még évekkel ezelőtt csatlakozott a Fegyverneki Művelődési Központ a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Madárbarát munkahely nevű programjához. Az épületre már akkor műfecskefészkeket telepítettek. A művelődési házat nemrég korszerűsítették, a munkálatok idejére lekerültek a fészkek, melyeket a közelmúltban helyeztek vissza. 

Madárbarát a művelődési ház
Négy évvel ezelőtt nyerte el a Fegyverneki Művelődési Ház a Madárbarát munkahely címet. Az épületre a műfecskefészkeket nemrég helyezték vissza a felújítás után
Fotó: Beküldött fotó

Madárbarát lett a Tiszavirág Óvoda is

– Hat darab műfecskefészket helyeztünk fel a felújítás után, ebből ötöt már elfoglaltak a fecskék, és két sajátot is építettek. A Fegyverneki Tiszavirág Óvoda 2022-ben lett Madárbarát, azt ezt jelző tábla hamarosan felkerül az épületre, ugyanis az intézmény is fontosnak tartja a természet védelmét, a környezetbarát szemlélet kialakítását – tájékoztatott Molnár Barna, a Fegyverneki Művelődési Központ és Könyvtár igazgatója. Hozzátette, az óvoda épületén két darab műfészek biztosít költőhelyet a fecskéknek és kihelyezett odúk pedig a fészkelő madaraknak. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában