JÁSZFÉNYSZARU

2017.09.13. 15:30

Ingyenes dísznövényt és gyümölcsfát kapnak a helyiek, ha vállalják, hogy házuk elé, vagy kertjükbe ültetik

Negyedik alkalommal kezdeményezte Jászfényszaru önkormányzata a városi fásítási akciót, amelynek – az előzetes érdeklődést látva – továbbra is töretlen a népszerűsége a lakosság körében.

Ahogy tavaly ősszel, idén is több ezer új dísznövény kerülhet a város utcáira

Fotó: Banka Csaba

Urbán Csaba, a polgármesteri hivatal munkatársa elmondta, hogy ebben az évben is lehetősége van a helybelieknek, hogy dísznövényeket, gyümölcsfákat igényeljenek az önkormányzattól.

A jászfényszaruiak­nak a héten még van lehetőségük, hogy faültetési szándékukat jelezzék a hivatalban. Az viszont már most látszik, hogy több száz ingatlanhoz kerülhet dísznövény, illetve gyümölcsfa ebben az évben is.

– Az igénylési határidő lejártához közeledve naponta akár húsz-harminc helybeli is betér hozzánk, hogy kiválassza a számára leginkább megfelelő növényeket – tette hozzá Urbán Csaba.

– Úgy tűnik, az idei slágernövény a levendula lesz, de a regisztrációk alapján rengeteg lesz az új gyümölcsfacsemete is Jászfényszarun.

Ahogy tavaly ősszel, idén is több ezer új dísznövény kerülhet a város utcáira
Fotós: Banka Csaba

A település lakóinak azt kell vállalniuk – amit ellenőriz is a hivatal –, hogy a dísznövényeket az ingatlanuk elé, míg a gyümölcsfákat az udvarukban ültetik el és gondozzák.

A legvirágosabb hazai kisváros címhez méltóan rózsatöveket is felajánlott az önkormányzat a helybelieknek. A növényeket várhatóan ebben az évben is október első harmadában osztják majd ki az érintetteknek.

Banka Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!