TÁJFUTÁS

2017.09.11. 15:30

A karcagi kirendeltség-vezető a dobogóig futott

Eger gyönyörű belvárosa adott otthont az immár negyedik alkalommal megrendezett Tűzoltó Tájfutó Versenynek, amelyet az Egri Spartacus Tájékozódási Futó Sportegyesülettel közösen szervezett a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A szeptember 9-i országos versenyen állóképességüket, gyorsaságukat és tájékozódási képességüket mérték össze hét megye tűzoltói.

A megmérettetés csaknem 150 indulójából huszonheten a katasztrófavédelem állományából neveztek.

A tájfutás a fizikai állóképesség fejlesztése mellett a tájékozódási és a térképhasználati képességeket is javítja.

A versenyközpontot idén is az Egri Tűzoltó Múzeum udvarán rendezték be, ahonnan a regisztrációt követően a versenyzők körülbelül egy kilométert sétáltak a rajtig.

A kétfordulós verseny résztvevői több korcsoportban különböző távolságokat tettek meg minél gyorsabban úgy, hogy a kihelyezett ellenőrzőpontokat megadott sorrendben kellett érinteniük. Az első forduló az egri várban és annak környékén, a délutáni futam pedig Eger belvárosában zajlott.

A két forduló között a tűzoltómúzeum tárlatát is bejárhatták az érdeklődők, megtekinthették a régi korok tűzoltóeszközeit és felszereléseit, a kisebbek pedig kipróbálhatták a belső játszóteret is.

A múzeum bejáratánál az egri hivatásos tűzoltóság egy tűzoltó gépjárművét mutatta be, az udvaron pedig a Heves Megyei Tűzmegelőzési Bizottság tűzmegelőzéssel kapcsolatos tájékoztató anyagokkal várta a látogatókat.

A IV. Tűzoltó Tájfutó Verseny nyertesei:

Férfi 55B kategória: Lévai Kálmán tű. ezredes – Karcagi KVK

Női 35B kategória: Korbély Barbara tű. százados – KOK

Férfi 21B kategória: Verebélyi Tibor tű. százados – Salgótarjáni HTP

Férfi 35B kategória: Bányai Tamás tű. zászlós – Egri HTP

Férfi 45B kategória: Mérai Péter tű. alezredes – Egri KVK

Forrás: BM OKF/www.katasztrofavedelem.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!