ÚJSZÁSZ/TÓSZEG

2017.09.04. 13:58

Saját ebédlőt kaptak a gyerekek, eddig a művelődési házban étkeztek

A pénteki tanévnyitó emlékezetes marad a Tószegi Általános Iskola krónikájában. Teljesen újjávarázsolt intézmény várta ugyanis a diákokat.

A pénteken felavatott újszászi tornaszoba

Fotó: Kovács Mihály

Az ünnepség előtt dr. Bene Ildikó országgyűlési képviselő és Szutorisz-Szügyi Csongor, a Szolnoki Tankerület igazgatója is megnézte, mi változott az intézményben.

A vendégeket dr. Gyuricza Miklós polgármester, valamint az intézmény frissen kinevezett vezetője, Fehér Ferenc kalauzolta.

„Az idei nyáron az önkormányzat huszonnyolcmilliós beruházást hajtott végre a tószegi iskolában”

– magyarázta dr. Gyuricza Miklós.

– Ennek keretében felújítottuk a csapadék- és szennyvízelvezető rendszert. A több évtizede készült, töredezett és balesetveszélyes udvari burkolatot viacolor térkőre cseréltük.

– A sportudvar is új aszfaltburkolatot kapott. Az udvari épület felújításával melegítőkonyhát és étkezőt alakítottunk ki. Ez utóbbi azért is fontos,

mivel eddig a diákok a művelődési házban étkeztek, ehhez naponta át kellett kelniük az igen forgalmas 4625-ös főúton.

– Igen jó a kapcsolata a tankerületnek a tószegi önkormányzattal – fejtette kis Szutorisz-Szügyi Csongor.

A pénteken felavatott újszászi tornaszoba
Fotós: Kovács Mihály

Elmondta, rendszeresen egyeztetnek fejlesztési kérdésekben, ezúttal is ez történt. Az idén a tankerület 1,2 milliót fordított az intézmény karbantartására.

Újszászon is avatással kötötték egybe a tanévnyitót. A Decathlon Sportszer Áruházlánc harmadik éve ír ki pályázatot általános iskolák tornatermének felújítására, kialakítására.

Idén országosan több mint 300 jelentkezőből a Vörösmarty Mihály Általános Iskola lett a tíz nyertes pályázó egyike, elnyerve ezzel ötmillió forintot egy tornaszoba kialakítására.

A pénteki iskolai évnyitót követően Szutorisz-Szügyi Csongor tankerületi igazgató és Koncz Klaudia, a szolnoki sportszeráruház igazgatója vágta át a tornaszoba ünnepélyes átadásakor a szalagot.

Fekete Sándor, Kovács Mihály

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!