Mesterszállás

2017.09.19. 09:30

Új „ruhát” ölthetnek az intézmények Mesterszálláson

Komoly energetikai fejlesztések kezdődhetnek a közeljövőben a községben.

Megújul többek között a polgármesteri hivatal épülete, az általános iskola és az óvoda is. A beruházások keretében sor kerül az épületek szigetelésére, a nyílászárók cseréjére, a fűtés korszerűsítésére, illetve megújuló energiaforrásokat is felhasználnak a későbbiekben, az üzemeltetés során.

Ennek köszönhetően a korábbinál jóval hatékonyabbá, takarékosabbá válhat mostantól az intézmények működése, az iskolába és óvodába járó gyermekek számára a korábbinál sokkal komfortosabb, modernebb körülményeket tudnak majd biztosítani. A pályázati tervek már elkészültek, s kedvező elbírálás esetén hamarosan elkezdődhet az érdemi munka is.

Ugyanakkor a községháza felújításának kényszerű hozadékaként áldozatul esik az a dús növényzet, amely az évtizedek során szinte teljesen befonta az épületet. A falak szigetelését ugyanis nyilvánvalóan csak így lehet megoldani. „Cserébe” viszont sokkal korszerűbbé válik majd az épület.

Sz. Zs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!