NAGYIVÁN

2017.10.02. 09:29

A pusztai ételeké volt a főszerep a fesztiválon (galéria)

Idézve a régmúlt hortobágyi hangulatát, a Nagyiváni Tájháznál került sor az első Pusztai Étkek Fesztiváljára, szeptember 30-án, szombaton.

Színvonalas népi játszótér várta a kicsiket, a felnőtteket pedig minden, mi szem-szájnak ingere: hungarikumok, pásztorételek és persze italok, bemutatók.

Színpadon mutatkozott be többek között a Pipacsok Néptáncegyüttes Székelykeresztúrról és a Nagyiváni Hagyományőrző Néptánccsoport, a Kenderesi Néptánc és Hagyományőrző Egyesület, a Hortobágyi Néptáncegyüttes, vagy a Debreceni Hajdú Táncegyüttes. Annak rendje és módja szerint, jó ebédhez szólt a nóta.

A megnyitón Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, a térség országgyűlési képviselője üdvözölte az új kezdeményezést. Hangsúlyozta a helyi értékek és hungarikumok fontosságát, majd jó szórakozást kívánt a jelenlévőknek.

– Pótolhatatlanok az ilyen és ehhez hasonló programok, melyek a helyi értékekre, jellegzetességekre épülnek. Összegyűjtik és ápolják hagyományainkat, ezek különböztetnek meg minket más népektől – fogalmazott Kovács Sándor, a Jász-Nagykun- Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke.

Kísérő programokban sem volt hiány: vásári bábjáték, íjászat, jurta és pásztorélet bemutató, hungarikum kiállítás, valamint vásárok biztosították minden korosztály számára a teljes kikapcsolódást.

U.L.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!