MELLRÁK ELLENES SÉTA

2017.10.04. 18:45

Rózsaszín lufikkal sétáltak a szolnokiak a mellrák ellenes küzdelem jegyében – GALÉRIA

Egészségfórummal és villámcsődülettel hívták fel a figyelmet a mellrák elleni küzdelem fontosságára a szervezők szerdán a megyeszékhelyen.

A 2002-ben útjára indított nemzetközi kezdeményezés legfontosabb célja a megelőzés és a tünetmentes betegek felismerése, hiszen szerte a világon egyre több nő esik e daganat áldozatául.

A szerdai konferencia résztvevőit dr. Kállai Mária megyei kormánymegbízott köszöntötte, aki kiemelte, mennyire fontos a megelőzés, illetve a betegség minél koraibb szakaszban való felismerése.

Dr. Bene Ildikó országgyűlési képviselő ehhez csatlakozva a szűrővizsgálatok fontosságát emelte ki.

A ,„Rák ellen-, együtt-, egymásért„ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesület által szervezett programot követően az előadók és a közönség tagjai együt sétáltak a Tiszavirág hídhoz, ahol a mellrák elleni küzdelem rózsaszínű szalagját fomázó flashmobbal – villámcsődülettel – is kifejezték, mennyire fontosnak tartják ezt a kezdeményezést, ráirányítva ezzel a járókelők figyelmét is erre a mind több hölgyet érintő betegségre.

Sz. Zs.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!