ÖNKÉNTESEK

2017.11.18. 09:29

Erre bizony büszkék lehetünk: a szolnoki kirendeltség minden településén van önkéntes mentőcsoport!

2013 szeptemberétől sorra alakultak meg a Szolnoki Katasztrófavédelmi Kirendeltség területén lévő települések önkéntes mentőcsoportjai.

Az országban elsőként Szolnokon 2013 szeptemberében, de ezen folyamat az elmúlt 3 évben sem állt meg és ennek megkoronázásaként ez év novemberében a Kirendeltség utolsó – de lelkesedésben élenjáró – két településén, Csataszögön és Hunyadfalván alakult meg mentőcsoport.

Büszkén elmondhatjuk, hogy talán az országban elsőként, a Szolnoki Katasztrófavédelmi Kirendeltség területén működik valamennyi településen önkéntes mentőcsoport!

A Kirendeltség területén így, az itt élő közel 160.000 állampolgár álmát 2 járási rendeltetésű mentőcsoporttal kiegészülve már 352 önkéntes vigyázza.

Ezek az önkénteseket tömörítő csoportok a katasztrófavédelemmel együtt, annak irányításával alkalmazhatók katasztrófavédelmi, és alapvetően vízkár-elhárítási munkákra, hisz ezeken a településeken a legnagyobb kockázati értékű veszélyeztető hatás az ár- és belvízi elöntések.

Az elszánt önkéntesekből megalakult szervezetek tagjai egyenként a közelmúlt éles helyzeteiben már bizonyítottak, szinte valamennyien ott voltak a védműveken a Tisza 1999, 2000, 2006, 2010-es árvizeinél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!