KUN-MEDIÁTOR ÜGY

2017.11.13. 16:34

Folytatódik Bróker Marcsi ügyének tárgyalása, további tanúkat hallgatnak ki

A Szolnoki Törvényszék 2017. november 6., 9. és 13. napján tartotta az összesen három napra kitűzött első tárgyalást az ún. Kun-Mediátor ügyben. A 2017. november 6-ai első tárgyalási napon a vádirat ismertetésére, a vádlott kihallgatására és a vádlott családtagjainak tanúkénti kihallgatására került sor. 2017. november 9-én, a második és november 13-án, a harmadik tárgyalási napon a bíróság az egykori Kun-Mediátor Kft. alkalmazottait hallgatta ki tanúként és megkezdte a sértettek tanúkénti kihallgatását. Az ügy tárgyalása 2017. december 21-én további sértetti tanúk kihallgatásával folytatódik.

A Bróker Marcsi néven ismertté vált D. S-né a vádirat ismertetése közben a szolnoki Törvényszéken 2017. november 06-án. A vádiratismertetéssel elkezdõdött D. S-né bûntetõpere csalás és más bûncselekmények miatt.

Mint ismeretes a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség 2017. június 9-én 767 rendbeli üzletszerűen elkövetett csalás, jogosulatlan pénzügyi tevékenység, 2 rendbeli sikkasztás és számvitel rendje megsértésének bűntette miatt emelt vádat a vádlottal szemben, aki a vádirat szerint a budapesti székhelyű Kun-Mediátor Kft. önálló képviseleti jogosultsággal rendelkező képviselőjeként az ügyfeleit tévedésbe ejtve a cég 15 éves működése alatt összesen 12 milliárd forintot meghaladó kárt okozott.

A vádirat szerint a Karcagon sokak által ismert és köztiszteletben álló vádlott a társaság nevében 1999 nyarától egészen 2015 tavaszáig pénzügyi befektetési lehetőséget kínált és a cég nevében havi rendszerességgel kötött szerződéseket, melyek alapján az ügyfelek pénzt utaltak, illetőleg adtak át neki, ő pedig a cég nevében vállalta, hogy azt havi 1-1.75 %-os hozamot garantálva pénzintézeteknél köti majd le.

A vádirat szerint azonban megtévesztette ügyfeleit. A cég ugyanis nem rendelkezett engedéllyel a pénzügyi szolgáltatói tevékenység folytatására. A vádlott valótlanul állította, hogy az ügyfelek által befektetni kívánt pénzösszegek tekintetében az Országos Betétbiztosítási Alap 30 millió forint garanciát biztosít, és a vádlottnak már a pénzösszegek átvételekor sem volt reális lehetősége az ígért hozam kifizetésére.

A befektetés céljából átvett pénzösszegeket nem is helyezte el pénzintézeteknél, hanem azokat részben a saját és családtagjai életvitelének költségeire, részben a sértettek részére történő kifizetések fedezésére fordította.

Végül 2015. április 14-én a Kun-Mediátor Kft. az ország több pontján működő irodáit bezárta, és az ügyfelek a befektetési céllal átadott pénzüket a továbbiakban nem tudták felvenni. Kárukat sem a felszámolás alá kerülő társaság vagyona, sem a vádlottól lefoglalt vagyon nem fedezi.

Az ügyben első fokon eljáró Szolnoki Törvényszék a vádemelést követően azonnal megkezdte az 1700 oldalas vádirat és a mintegy 60.000 oldalas nyomozati anyag feldolgozását, és a bírósági eljárás megalapozott és minél időszerűbb lefolytatása érdekében 2017. július 26-án előkészítő ülést tartott.

Ezen az ügy különös bonyolultságára figyelemmel a bizonyítás keretének, terjedelmének és a bizonyításfelvétel sorrendjének meghatározása érdekében az ügyészt, a vádlottat és a védőt meghallgatta és 2017. november 6., 9. és 13. napjára kitűzte az első, háromnapos tárgyalás időpontját.

A 2017. november 6-ai első tárgyalási napon a vádirat ismertetésére, a vádlott kihallgatására és a vádlott családtagjainak tanúkénti kihallgatására került sor.

November 9-én, a második és november 13-án, a harmadik tárgyalási napon pedig a bíróság az egykori Kun-Mediátor Kft. alkalmazottait hallgatta ki tanúként és megkezdte a sértettek tanúkénti kihallgatását.

Az ügy tárgyalása 2017. december 21-én további sértetti tanúk kihallgatásával folytatódik – tájékoztatta közleményében honlapunkat a Szolnoki Törvényszék sajtóosztálya.

Borítófotó: Mészáros János

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!