FELÚJÍTÁS

2017.11.06. 10:30

Több évtizede vártak erre Sarudon, most végre megújul az ovi

Nemrég egy több évtizedes vágy teljesült a Tisza-tó parti községben, megújult az óvoda épülete, a hazai forrásból finanszírozott beruházás a település szociális konyháját is érintette.

Külső hőszigetelés, tetőjavítás, külső nyílászárócsere, járdaépítés és akadálymentesítés. Sokat halljuk mostanában ezeket a kifejezéseket, olykor már fel sem figyelünk rá.

Kivéve az ilyen esetekben. A negyvenéves épület régóta várt felújításra, körülbelül három évtizede. Közel ötven kisgyermek tölti mindennapjait az intézmény falai között.

– Az első komolyabb felújítás a faluban, mióta polgármester vagyok. Régi vágyunk volt, nagyon ráfért már a felújítás. Bár önerőből folyamatosan végeztünk kisebb belső fejlesztéseket, egy nagyobb beavatkozásra már nagy szükség volt – mondta honlapunk érdeklődésére Tilcsik István polgármester.

Mint megtudtuk, az óvoda épületében működik a település szociális konyhája, így annak épületrésze is felújításon és nyílászárócserén ment át. Összesen harmincmillió forintot költhettek az intézmény fejlesztésére.

Ujvári László

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!