TISZA-TÓ

2017.11.11. 13:25

Új rekord a Tisza-tónál: másfélszer annyian bringáztak arra idén

Több mint ötven százalékkal nőtt a kerékpárosok száma idén a Tisza-tó térségében.

Október végéig 30 ezer 479, a duzzasztóművön áthaladó kerékpárost regisztrált a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság Kiskörei Szakaszmérnöksége. Ez nem akármilyen új csúcs, hiszen ötven százalékkal múlja felül a tavalyi esztendő húszezres rekordját – tájékoztatott Laczi Zoltán, a Kötivízig sajtóreferense.

A Kiskörei Szakaszmérnökség 2008 óta kíséri figyelemmel a tó körül, pontosabban a duzzasztóművön áthaladó kerékpáros forgalmat, mely az elmúlt kilenc év alatt több mint négyszeresére bővült.

Az első, nem teljes évben, 2008-ban még „csak” 6 ezer 800 biciklis hajtott át az üzemi hídon, tavaly azonban már meghaladta a számuk a 20 ezret, ez évben pedig tovább nőtt a forgalom. A „legerősebb” hónapnak – a korábbi évek tapasztalataitól eltérően – ezúttal a július bizonyult.

Versenyzők májusban, júliusban és szeptemberben pattantak nyeregbe a Tisza-tónál. Fontos, hogy ebben a statisztikában csak azok a kerékpárosok jelennek meg, akik áthaladtak a duzzasztómű felett.

SZ. ZS.

Borítókép: Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!