VERSEGHY-EMLÉKÉV

2017.12.17. 14:30

Gyertyagyújtással zárult a temetőben a Verseghy-emlékév

Gyertyagyújtással zárult péntek délután a Kőrösi úti temetőben a Verseghy-emlékév.

Czakóné Gacov Katalin, a Verseghy Ferenc Könyvtár igazgatója elmondta, 195 évvel ezelőtt, december 15-én hunyt el Verseghy Ferenc, ezért választották ezt az időpontot a nagyszabású rendezvénysorozat lezárására.

Az emlékév-bizottság – melynek a megyei könyvtár is tagja – minden hónapban megemlékezett valamilyen módon a város híres szülöttjéről.

Kiemelkedő esemény volt az áprilisi nyelvészeti konferencia, a Verseghy életét, munkásságát bemutató molinókiállítás a Kossuth téren, valamint az az augusztusi ünnep, melyen a könyvtár épületének huszadik évfordulójára emlékeztek meg egy könyvtári-szakmai konferenciával összekötve.

Czakóné Gacov Katalin hozzátette, az intézmény alapító okiratában kiemelt feladatként szerepel a nyelvművelő emlékének ápolása, természetesen ezt a jövőben is szeretnék tovább folytatni.

Az elmúlt egy év, Verseghy Ferenchez kötődő eseményeinek leírását, bemutatását ugyanakkor mindenki számára elérhetővé tették az interneten.

J. Zs.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!