Jászkunság

2017.12.23. 16:30

A mobiltelefon, a tévé és a laptop is népszerű a karácsonyi időszakban

Megyénkben laptop vagy háztartási kisgép valószínűleg minden második karácsonyfa alatt lesz majd az ünnepen – derült ki egy friss felmérésből.

Népszerű ajándék a műszaki cikk

Forrás: Shutterstock

A kutatás szerint a magyarok közel fele huszonötezer forint alatti összeget szeretne költeni idén karácsonykor. A Jász-Nagykun-Szolnok megyeiek közel tizede azonban ötvenezer forintig is elmenne, és minden tizedik megyei lakos akár százezer forintot is áldozna a karácsonyi ajándékokra.

A többség saját megtakarításából állja az ajándékokat, a vásárlók közel tizenöt százaléka azonban vagy hitelkártyával fizet, vagy áruhitelt vesz fel.

A megyeiek közel hetven százaléka úgy gondolja, a karácsony nagy anyagi megterhelés, ennek ellenére szűkebb hazánkban laptop vagy háztartási kisgép valószínűleg minden második karácsonyfa alatt lesz majd. Az, hogy kedvezményes áron vásároljon karácsonyra, négyből három vásárlónak fontos.

– A mobiltelefon, a tévé és a laptop kiemelten népszerű a karácsonyi időszakban, rengetegen keresik ezeket a műszaki cikkeket – mondta el honlapunknak Iván László, a szolnoki MediaMarkt ügyvezető igazgatója.

– A televíziók területén az új technológiák, okoskészülékek a legkeresettebbek. Ezek mellett a karácsonyi időszak slágertermékei között szinte berobbant a gaming terület, nagyon közkedveltek a játékkonzolok. Hagyományosan kelendőek a kis háztartási gépek is.

Népszerű ajándék a műszaki cikk
Forrás: Shutterstock

– Mind a kisebb, mind a nagyobb árkategóriájú termékekre van kereslet ebben az időszakban. Ugyanakkor azt látjuk, hogy vásárlóinknak nemcsak a termék ára, de a minősége is fontos, és ezért hajlandóak többet áldozni egy műszaki cikkre.

– Ennek ellenére azt tapasztaljuk, hogy keresik a vevők az akciókat, ezért az előző évek tapasztalatait figyelembe véve, a MediaMarkt idén is úgy alakította ki a termékkínálatát, hogy az illeszkedjen a vásárlók igényeihez – tudtuk meg Iván Lászlótól.

Czakó Nóra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!