MÚLTIDÉZŐ

2017.12.03. 19:30

Múltidéző, régi hírek a megyéből – megjelent a nátriumlámpás közvilágítás Szolnokon

1985 december elejére nézünk vissza, kicsit a megújulásról szólt ez a hónap. Szolnokon végre megújulás alá került a közvilágítás és új iskolát kezdtek építeni Tiszakürtön.

Képünkön az ünnepség résztvevői.

Fotó: T.Z.

Nátriumlámpás közvilágítás a megyeszékhelyen

A megtakarítás: 580 háztartás évi energiaszükséglete

Részt vett a pályázaton Szolnok Városi Tanácsa is. a 4-es számú fő közlekedési út és a MÁV-pálya*udvar előtti tér inátriumlámpás közvilágítására készített pályaművével.

Új lámpatesteket szereltek fel Szolnok főutcáján
Fotós: H.L.

A tervdokumentáció elkészítésével a városi tanács a Magyar Elektrotechnikai Egyesület szolnoki csoportját bízta meg. A zsűri elfogadta a pályaművet és 1,3 millió forinttal díjazta. Ez az összeg a teljes költségvetés 50 százalékát jelentette, a megvalósításhoz szükséges másik 50 százalékot a tanács fedezte.

A kivitelezést a Titász szolnoki városi kirendeltsége idén, november 12-én kezdte meg a 4-es főút Budapest felőli részén. A mintegy 384 korszerű lámpatest felszerelését az időjárástól és a még hiányzó anyagok beérkezésétől függően az év végére tervezi.

Ha majd katona leszek

Már negyedik alkalommal rendezi meg a szolnoki Helyőrségi Művelődési Ház a Ha majd katona leszek című gyermekrajz és irodalmi pályázatot a megyében. Erre a pályázatra 383 rajz érkezett 27 iskolából.

Képünkön az ünnepség résztvevői.
Fotós: T.Z.

A pályázatot kategóriánként díjazták.

Megnyílt a szolnoki IBUSZ iroda

Tegnap reggel fogadott először ügyfeleket új helyén, az Árkád fedett ház sarki „frontján”a szolnoki IBUSZ-iroda.

Fotós: Korányi

A leendő utasokat kényelmesebb fogadótér várja, a dolgozók munkakörülményeit a belső térben kialakított öltöző és irattár is javítja.

Új iskola Tiszakürtön

Közel 41 millió forintos ráfordítással, a Szolnok Megyei Tanács Építőipari Vállalata kivitelezésében készül Tiszakürtön új, nyolctantermes, kiegészítő létesítményeket is magába foglaló, iskola, amelyben, tervek szerint, a következő tanév elején kezdődik a tanítás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!