ÉSZAK-ALFÖLD

2017.12.30. 09:29

Rengetegen igénybe vették a jogsegélyt a régióban

Az Iposz ingyenes jogsegély-szolgáltatását a program indulása, 2016. július elseje óta az Észak-alföldi régióban mintegy tizenötezer ügyben vették igénybe – közölte az Ipartestületek Országos Szövetsége (Iposz).

A tájékoztatás szerint az észak-alföldi jogpontok projekt 2019. június 30-ig tart, a hároméves programra az IPOSZ 576 millió forint támogatást kapott.

Az uniós források felhasználásával indított ingyenes jogsegélyszolgálatot személyesen a régió huszonhét településén, harminckét szolgáltatási helyszínén lehet igénybe venni, ezenkívül hívható telefonon és elérhető online is.

Az Iposz tájékoztatása szerint a 18 ezer 80 ügyből 7 ezer 808 munkajoggal, 3 ezer 208 társadalombiztosítással, 2798 vállalkozási és cégjoggal, 1 ezer 266 adójoggal volt kapcsolatos.

A közlemény emlékeztet, a projekt célja, hogy a régióban valamennyi állampolgár ingyen jusson minőségi és elérhető jogi szolgáltatáshoz.

A Jogpont-irodák ügyvédei személyre szabott tanácsadással, felvilágosítással, iratmintákkal segítik a szolgáltatáshoz fordulókat, és alternatív vitarendezési szolgáltatást is nyújt a munkavállalói és munkaadói érdekeket képviselőknek.

MTI/ÚN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!