FELFÜGGESZTETT

2017.12.21. 14:00

Verekedés és zaklatás a törökszentmiklósi kocsmában – életveszélyesen megfenyegették a pultos hölgyet

A Szolnoki Járásbíróság 2017. december 11-én meghozott, aznap jogerős ítéletében társtettesként elkövetett garázdaság vétségében és társtettesként, személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétségében mondta ki bűnösnek, és 1 év 2 hónap – végrehajtásában 3 évi próbaidőre – felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte azt a 37 éves férfit és 40 éves férfi társát, akik egy törökszentmiklósi sörözőben előbb megvertek egy, a kocsmában italozó férfit, majd a pultos hölgyet életveszélyesen megfenyegették.

Forrás: Shutterstock

Az eset 2015. augusztus 2-án éjjel 1 óra 45 perc körül történt. A fiatalabb vádlott előbb összeszólalkozott a pultnál italozó férfival, majd ököllel többször arcon ütötte és a földre rántotta.

Ekkor az utcáról beszaladt az idősebb vádlott, és fejbe rúgta a földön fekvő férfit, aki a bántalmazás következtében csupán 8 napon belül gyógyuló könnyebb sérüléseket szenvedett, de arca erősen vérzett.

Az események azonban folytatódtak, a vádlottak alig néhány perccel később a söröző előtt megfenyegették a sörözőben dolgozó pultos hölgyet: „el lesz vágva a torkod”, „ki fogunk nyírni” mondták.

A hatályos jogszabályok szerint bűncselekményt: garázdaságot követ el, aki olyan kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsít, amely alkalmas arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen.

Szintén bűncselekményt: zaklatást követ el számos más eset mellett az, aki félelemkeltés céljából mást személy elleni erőszakos büntetendő cselekmény elkövetésével megfenyeget.

Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság járt el: a napokban, 2017. december 11-én meghozott ítéletében mindkét férfit bűnösnek mondta ki a fenti bűncselekményekben, és mindkettejüket 1 év 2 hónap – 1 év 2 hónap felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte – tájékoztatta honlapunkat a Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya.

Az ítéletet az ügyész és a vádlottak is tudomásul vették, így az a kihirdetése napján jogerőre emelkedett. Ezzel az ügy a vádemelést követő alig több mint másfél évvel jogerősen lezárult.

Borítókép: illusztráció

Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!