KARCAG

2018.01.10. 19:53

„Meghalsz!” – ezt kiabálta a szipus karcagi férfi, majd megvágta felesége torkát

A Szegedi Ítélőtábla helybenhagyta emberölés bűntettének kísérlete miatt egy 33 éves karcagi férfivel szemben indított büntetőügyben a Szolnoki Törvényszék első fokon kimondott ítéletét.

A korábban már többször büntetett, Karcagon élő vádlott 2011-ben kötött házasságot párjával. Kapcsolatukból két gyermek született.

A vádlott rendszeresen „szipózott”, hígítónak a kipárolgó gőzét szívta be, amitől bódult állapotba került. Ilyenkor a feleségével összeveszett, és az is előfordult, hogy megverte őt.

Történt, hogy 2016. június 17-én a házastársak ismét összevesztek. Az apa ekkor is alaposan elverte az anyát, aki a gyermekeivel együtt a nagymama házában keresett menedéket.

Két nappal később a vádlott megjelent a háznál. A nagymama közölte a férfival, hogy unokája nem megy vissza hozzá, és távozásra szólította fel a vádlottat, aki dulakodni kezdett vele. A feleség félt a férjétől, aki késsel a kezében azt kiabálta felé: „Meghalsz!”.

Ezért a nő kiszaladt a házból. De a férje utána futott, s miközben megöléssel fenyegette, hátulról a földre rántotta úgy, hogy az asszony a térdére esett.

Ekkor a vádlott el akarta vágni késével az asszony nyakát, amit legalább kétszer meg is vágott. A felesége közben megpróbált védekezni, kapkodott a kés után, és ekkor a kézfején és az ujján szenvedett sérüléseket.

Egy szomszédasszony lett figyelmes a történtekre, aki rákiáltott a vádlottra, de mivel ez nem járt eredménnyel, egy téglával dobta fejbe a vádlottat.

A férfi ekkor a feleségét elengedte, késsel a kézben a szomszéd felé fordult, aki férje nevét kiabálva kért segítséget. Amikor a szomszéd férfi kilépett az ajtón, a vádlott elfutott.

A férj a bűnösségét sem a nyomozás során, sem a bírósági tárgyalásokon nem ismerte el.

A Szolnoki Törvényszék emberölés bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek a férfit, és ezért őt, mint többszörös visszaesőt, tíz év fegyházbüntetésre ítélte. A táblabíróság ezt az ítéletet helyezte tegnap jogerőre

M. G.

Borítókép: Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!