TISZAPÜSPÖKI

2018.01.06. 10:30

Felújítják a víz miatt tönkrement utat

A szabadstrand felé vezető két és fél kilométeres útszakaszt a 2006-os árvíz tette használhatatlanná, azóta várják a helyiek, hogy újra járható legyen.

Sokáig­ ugyanis nem önkormányzati­, hanem állami tulajdonban volt az út, ezért az ártéren fekvő szakaszt csak eseti jelleggel javíttatta az önkormányzat, évente.

Tavaly a külterületi utak karbantartására kiírt pályázaton indult a település, hetvenkétmillió forintot nyert, ebből az ártéren belüli útszakaszt teljes egészében fel tudják majd újítani.

– Nagyon fontos ez nekünk a turisztikai elképzeléseink megvalósulása, valamint a hobbikertek, az üdülőtelkek és a szabadstrand megközelíthetősége miatt.

– A beruházás segítségével már a buszok is szállíthatják a fürdeni vágyókat a Tiszához, mivel a végállomás ötszáz méterre van a strandtól – hangsúlyozta­ Bander­ József.

A polgármester elmondta, bár szeretnék, hogy az útszakasz készen legyen a strandszezon kezdetéig, elképzelhető, hogy csak az őszi időszakban tudják majd befejezni a munkálatokat.

Molnár-Révész Erika

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!