Szandaszőlős

2018.01.14. 09:28

Szeretik és rendszeresen látogatják is a piacot a szandaiak

Már hagyományosnak mondható az a háztáji piac, amelyet a minap ismét megrendeztek Szandaszőlősön.

Sokan keresik fel a különleges vásárt

Fotó: Csabai István

A programot a lakosság kérésére hozták létre még 2016 októberében. Ezt már Kiss Edit, a Szandaszőlősi Művelődési Ház tagintézmény-vezetője mondja.

– Eleinte havi rendszerességgel, majd 2017 márciusától pedig a termelői és vásárlói igényeknek megfelelően, havonta kétszer működtetjük a piacot.

Mint kiemeli, kizárólag csak kézműves, helyben megtermelt alapanyagokból előállított termékek jelennek meg az asztalokon. Folyamatosan kapható hentesáru, kecske- és tehénsajt-különlegességek, méz, szörp és fűszerek is.

De mindezek mellett az érdeklődők találkozhatnak gyógynövényes teakeverékekkel, kézműves csokoládékkal és idényjelleggel zöldség-, gyümölcsvásárokat is rendeznek az intézményben.

Sokan keresik fel a különleges vásárt
Fotós: Csabai István

Kiss Edit mindehhez hozzáteszi, nagyon örülnek, hogy a vásárlók várják és rendszeresen fel is keresik ezt a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával közösen működtetett rendezvényüket.

Hutter Zs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!