Közélet

2009.11.02. 07:09

Klubot alapítottak a daganatos betegek

Október elején a Városi Könyvtárban Daganatos betegek prevenciója című előadás hangzott el, amelyre igen sokan ellátogattak.

TR

Az előadást követően a résztvevők közül harminchárman úgy döntöttek, hogy megalakítják a Daganatos betegek Túrkevei Klubját. A frissen alakult szervezet egyik szervezőjétől, Simon Ferenctől megtudtuk, hogy az új klub nagy űrt fog betölteni az érintettek körében.

-A döntés a klub megalakítására nagyon is időszerű volt, hiszen településünkön is évek óta sajnos növekszik a daganatos betegségben megbetegedők száma. Egyre többen látjuk, hogy a kór leküzdése egyedül nagyon nehéz, sokszor talán lehetetlen is. A klub szervezésével ezért próbáljuk meg mi is megteremteni az egymásra figyelés és a másik iránt érzett felelősség lehetőségét, ami talán a gyógyuláshoz vezető út első állomása lehet. Az elképzeléseink szerint a csoport tagjai különböző programokon, összejöveteleken vehetnek majd részt, ahol nyíltan beszélhetnek a betegségükkel való szembekerülésükről. Elmondhatják majd azokat a jó és rossz élményeiket is, amelyeket eddig nem volt igazán kivel megosztaniuk-mondta Simon Ferenc. Az új klubot az alapítók egyébként már bejegyeztették az országos szövetségben, ahol be is fogadták a kérelmüket.

Aki szeretne bekapcsolódni a szervezet munkájába, az a következő telefonszámon érdeklődhet: 06/30-3726010.

Címkék#Túrkeve

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!