Közélet

2009.06.07. 22:11

Nagykörűn szoboravatással emlékeztek meg Trianonról

„Akik nemmmel voksoltak, vagy akik nem mentek el szavazni 2004. december 5-én, azok bűnösök, ezért menjenek el gyónni!”

SZOLJON

E kemény szavak kíséretében szentelte fel a nagykörűi Trianon-emlékművet szombaton a csíksomlyói címzetes esperes, Gergely István „Tiszti”. „Cseresznyefalván” közadakozásból elkészült, s méltóságteljesen felavatták hét végén a turulmadaras mementót, amely az 1920. június 4-én született diktátumra, s annak következményeire emlékeztet.

A Győrfi Sándor szobrászművész által alkotott emlékművet leleplező dr. Veres Nándor polgármester, a marosvásárhelyi Enyed Gabriella, a felvidéki Köböl Zoltán, dr. Csomai Miklós erdélyi származású ügyvéd, a vitézi rend tagja, Győrik Gergely, a népes kísérettel megjelenő Nemzeti Érzelmű Motorosok alelnöke versben, prózában, illetve lelket melengető szavakkal egyaránt az anyaországi és a határon túl élő magyarok összetartozását hirdették, s azt, hogy az erkölcs és a rend adhatja vissza a hitet mindannyiunkban: összes balsorsa ellenére még nem veszett el a nemzet. Az emlékműavatást Beregszászi Olga kárpátaljai művésznő dalai tették még emlékezetesebbé. Mészáros Géza

Képünkön: Gergely István csíksomlyói esperes lángoló szavak kíséretében szentelte fel az emlékművet (FOTÓ: ILYÉS CSABA)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!