SZOLNOK

2017.12.27. 09:29

Remélhetőleg egy hosszabb távú együttműködés kezdete ez a szerződés

A megyeszékhelyen mindkét fél részére jelentős együttműködési szerződést írt alá egymással a Szolnoki Református Egyház Szeretetszolgálata és a Magyar Élelmiszerbank Egyesület a minap.

A kétoldalú megállapodást Végh Miklós lelkipásztor és Újhelyi Katalin ügyvezető látta el kézjegyével.

Amint azt dr. Szabó Károlytól, a szeretetszolgálat vezetőjétől megtudtuk, a korábban csupán saját forrásaira támaszkodó, ­helyi magánszemélyek, ­gyülekezeti tagok és vállalkozók támogatásával ténykedő szolnoki segítő szervezet, mely már évek óta támogatja a rászorulókat.

A közös munka első három hete alatt hétköznapokon hét mázsa, az egyik áruháztól kapott ennivalót, többek között pékárut, zöldség-gyümölcsöt osztott szét több mint százötven rászoruló ember és család között.

A szolnokiak egyúttal azt is elhatározták, hogy a kölcsönösség és a közös szolgálat jegyében lehetőségeik szerint anyagilag is támogatni kívánják az Élelmiszerbank programjait.

A két szervezet közös programja március 31-ig tart, és reményeik szerint egy hosszabb távú együttműködés kezdete lesz majd.

SZ. I.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!