Lemezkritika

2008.03.13. 10:53

Godsmack: Good Times, Bad Times... Ten Years Of Godsmack

Tíz év legjobb felvételei a Godsmacktól, amelyek mind megjárták a sikerlistákat.

Baranyi György

Mielőtt egy kis megérdemelt pihenőre vonult volna a bostoni rockcsapat, a Godsmack, elkészített egy válogatáslemezt elmúlt tízéves pályafutása legjobb felvételeiből. Olyan számokból, amely eddig megjelent négy albumuk (plusz egy akusztikus jellegű EP-jük) azon dalaiból került ki, amelyek mind megjárták a Billboard slágerlistáit, és nem egyszer többhetes vagy több hónapos ott-tartózkodás után kerültek csak le róla. Márpedig a Sully Erna énekes vezérelte együttes igencsak bővében van ilyen felvételeknek.
Így itt a helyük az első, talán legsikeresebb Godsmack-album olyan nagy számainak, mint a nyers hangzású Whatever, amely elindított egy káprázatos karriert a csapat számára, aztán a húzós Keep Away, a törzsi hangzású, dallamos Voodoo vagy éppen a Bad Religion. Aztán itt van a második CD-ről az Awake, amely az amerikai haditengerészet toborzó reklámkampányában is szerepelt mint hivatalos dal (és amelyet aztán az ugyanerről a CD-ről származó Sick Of Life váltott fel, szintén három évre). És aztán így haladunk tovább a jobbnál jobb, változatos felvételek között, köztük természetesen a már említett, akusztikus EP-ről származó anyagokkal (Running Blind, Touché), míg az összeállítás a vad, dögös Enemyvel zárul, legutolsó, IV. "című" stúdióalbumukról.
A válogatás CD címadó száma pedig egy új felvétel, ami nem más, mint nagy kedvencüktől, a Led Zeppelintől egy dal (Good Times, Bad Times), amely még a Zep 1969-es első albumán jelent meg mint nyitószám (és a Godsmack ezen CD-jére is nyitányként került fel).
A Godsmack tízéves pályafutása tehát ezzel a nagyszerű összeállítással zárul. Úgyhogy most jöhet az a kis lazítás, amikor mindenki törődhet egy kicsit saját projektjeivel, de aztán nincs mese, újra össze kell hozni egy új stúdióalbumot, mert a közönség nagyon várja...
(Godsmack: Good Times, Bad Times... Ten Years Of Godsmack. Kiadó: Universal)

Számlista:
1. Good Times, Bad Times
2. Whatever
3. Keep Away
4. Voodoo
5. Bad Religion
6. Awake
7. Greed
8. I Stand Alone
9. Straight Out Of Line
10. Serenity
11. Realign
12. Running Blind
13. Touché
14. Speak
15. Shine Down
16. The Enemy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!