Lemezkritika

2008.03.13. 10:53

Godsmack: Good Times, Bad Times... Ten Years Of Godsmack

Tíz év legjobb felvételei a Godsmacktól, amelyek mind megjárták a sikerlistákat.

Baranyi György

Mielőtt egy kis megérdemelt pihenőre vonult volna a bostoni rockcsapat, a Godsmack, elkészített egy válogatáslemezt elmúlt tízéves pályafutása legjobb felvételeiből. Olyan számokból, amely eddig megjelent négy albumuk (plusz egy akusztikus jellegű EP-jük) azon dalaiból került ki, amelyek mind megjárták a Billboard slágerlistáit, és nem egyszer többhetes vagy több hónapos ott-tartózkodás után kerültek csak le róla. Márpedig a Sully Erna énekes vezérelte együttes igencsak bővében van ilyen felvételeknek.
Így itt a helyük az első, talán legsikeresebb Godsmack-album olyan nagy számainak, mint a nyers hangzású Whatever, amely elindított egy káprázatos karriert a csapat számára, aztán a húzós Keep Away, a törzsi hangzású, dallamos Voodoo vagy éppen a Bad Religion. Aztán itt van a második CD-ről az Awake, amely az amerikai haditengerészet toborzó reklámkampányában is szerepelt mint hivatalos dal (és amelyet aztán az ugyanerről a CD-ről származó Sick Of Life váltott fel, szintén három évre). És aztán így haladunk tovább a jobbnál jobb, változatos felvételek között, köztük természetesen a már említett, akusztikus EP-ről származó anyagokkal (Running Blind, Touché), míg az összeállítás a vad, dögös Enemyvel zárul, legutolsó, IV. "című" stúdióalbumukról.
A válogatás CD címadó száma pedig egy új felvétel, ami nem más, mint nagy kedvencüktől, a Led Zeppelintől egy dal (Good Times, Bad Times), amely még a Zep 1969-es első albumán jelent meg mint nyitószám (és a Godsmack ezen CD-jére is nyitányként került fel).
A Godsmack tízéves pályafutása tehát ezzel a nagyszerű összeállítással zárul. Úgyhogy most jöhet az a kis lazítás, amikor mindenki törődhet egy kicsit saját projektjeivel, de aztán nincs mese, újra össze kell hozni egy új stúdióalbumot, mert a közönség nagyon várja...
(Godsmack: Good Times, Bad Times... Ten Years Of Godsmack. Kiadó: Universal)

Számlista:
1. Good Times, Bad Times
2. Whatever
3. Keep Away
4. Voodoo
5. Bad Religion
6. Awake
7. Greed
8. I Stand Alone
9. Straight Out Of Line
10. Serenity
11. Realign
12. Running Blind
13. Touché
14. Speak
15. Shine Down
16. The Enemy

Ezek is érdekelhetik