SZOLNOK

2017.09.04. 18:43

Ilyen volt Szolnok Napja a megyeszékhelyen – GALÉRIÁK!

Kicsik és nagyok, fiatalok és idősebbek egyaránt találhattak kedvükre valót a Szolnok Napja rendezvénysorozat érdekes programjai között.

A szombat késő délutánra megérkező csepergő eső sem szegte kedvét a helyszínekre kilátogatóknak, így a vasútállomáson, a RepTárban, a belvárosi nagytemplomban, a Szapáry úton, a Tiszai hajósok terén és a Hild téren is sokan vettek részt az ünnepi eseményeken.

A változatos programsorból is kiemelkedett a Szent Korona hiteles másolatának Szolnokra érkezése – az ereklyét egy a vasútállomásra érkező nosztalgiavonat hozta, majd vitte tovább a RepTárba, később pedig a belvárosi nagytemplomban is megnézhették az érdeklődők.

Amint színes galériáinkból kiderül, sok más érdekes történés mellett a Pest–Szolnok vasútvonal százhetven esztendővel ezelőtti átadását felidézve emléktáblát avattak a vasútállomáson.

Felszelték a kilencszáznegyvenkét szeletes Szolnok tortáját, bemutatták az Én vagyok Szolnok című musicalt, ismét civil kavalkádnak adott otthont a Szapáry út, erősemberek vetélkedtek egymással, illetve a Senior ­marathon résztvevői is aktivizálták magukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!